Pallér Sándor

hentesmester


Házias ízek az Ön otthonában is!

Kapcsolat
Bemutatkozás - Pallér Böllér

Bemutatkozás

Pallér Sándor hentesmester vagyok. A Pallér család harmadik kolbászkészítő generációjaként foglalkozom sertésből készített termékek előállításával.

20 év szakmában eltöltött idővel a hátam mögött, melyben vágóhídi munka, külföldi vágóhídon szerzett csontozási és itthoni kereskedelmi tapasztalat volt döntöttem úgy, hogy élethivatás szerűen ezzel foglalkozom.

A finomságok feldolgozásánál, ízesítésénél semmilyen lékötőt, érlelés gyorsítót nem használok.

A felhasznált fűszerek, hagyma beszerzésekor a minőség a legfontosabb. A fűszerpaprikát újkígyósi kistermelőktől vásárolom.

A termékek receptjei saját, hosszú évek alatt kialakított, kikísérletezett ízesítések.

A füstölés hagyományos módon bükk, tölgy fűrészpor felhasználásával történik. Magyar erdők magyar fáinak tisztított, olajmentes fűrészporával.

 Az érlelés vályog- és vegyes falazatú tárolókban időjárástól függően, páratartalom- illetve hőmérséklet csökkentésével történik.

Készített termékek: vastag kolbász, (ízek: édes, csípős, erős) vékony kolbász (ízek: édes, csípős, erős), szalonna, húsos szalonna, füstölt húsok: darabolt sonka, hátsó sonka, angol szalonna, tarja, sütőkolbász (ízek: édes, csípős, igény szerint erős), hurka (májjal készül), cigányka, májas, disznósajt, tepertő, darált tepertő, zsír.

Díjak, eredmények

ÉvEredmény
2012- 16Csabai kolbászfesztivál média zsűri 2. helyezett
2015-Békés Megyei Kamrák Kincsei, Tótkomlós- szárazkolbász különdíj
2015-IX. Hagyományok Ízek Versenye, Orosháza
kolbász- aranyérem
szalámi- aranyérem
Kolbászgyúró verseny II. díj
2016-X. Hagyományok Ízek Versenye, Orosháza
kolbász – bronzérem,
szalámi – ezüstérem, aranyérem,
szalámi – bronzérem
Kolbászgyúró verseny II. díj
2016-Gyulai kolbász- és sódar mustra
Szárazkolbász verseny I. díj (vastag kolbász)
Füstölt áru verseny I. díj (kolozsvári szalonna)
2016-20. Csabai Kolbászfesztivál
nemzetközi szárazkolbász verseny
média zsűri külön díj,
közönség díj
Krajcsó Pál emlékverseny gyúrás I. hely, aranyérem
2016-Hagyományok Ízek Régiók védjegy megszerzés
2017-XI. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny
szalámi- aranyérem
szalámi-ezüstérem
vékony kolbász-bronzérem
Kolbászgyúró verseny I. díj
2017-21. Csabai Kolbászfesztivál
nemzetközi szárazkolbász verseny
II. helyezés
Krajcsó Pál emlékverseny gyúrás III. hely, bronzérem
2017-6. Gyulai kolbász- és sódar mustra
I.Viharsarki Kolbász Bajnokság III. helyezés
Magyar Sonkalovagrend különdíja- Sonka kategória
2018-XII. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny
Szalámi- aranyérem
Házi készítésű füstölt szalámi nagydíja
2018-7. Gyulai kolbász- és sódar mustra
Füstöltáru verseny I. Díj
2018-Év embere 2017 díjátadó gála
Újkígyósi különdíj
2018-XXI. Sremska svinjokolja i kobasicijada Sid, Szerbia (Sertéshús és kolbászfesztivál)
Kolbászgyúró verseny II. helyezés
2018-Nagy vastagkolbász és szalámi teszt
Link: buvosszakacs.com
2018-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
"Magyar Kézműves Remek" cím újkígyósi házi kolbász termékkel
2019-XIII. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny
füstölt vastag kolbász- ezüstérem, füstölt vékony kolbász- ezüstérem
2020-XIV. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny
füstölt vastag kolbász- ezüstérem
2020-Csabai kolbász teszt I. hely
Link: buvosszakacs.com
2020-Csabai Kolbászklub Egyesület
"Családi nap" rendezvény szárazkolbász verseny I. hely
2020-Magyarország Agrárminisztere
„Közösségi díj a hagyományos termékekért” elismerő oklevél
2021-Csabai Kolbászklub Egyesület
„Családi nap” rendezvény szárazkolbász verseny II. hely
2021-25. Csabai kolbászfesztivál
II. hely
2022-XV. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny
füstölt vastag kolbász-aranyérem